"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


Inscrie-te in comunitatea Sindicatului National Uniunea Politistilor UNIPOL Online si ai sansa sa participi la sondaje si sa iti exprimi parerea despre cum ar trebui sa se prezinte un polițist în fața Societății Civile.

Completarea chestionarului pare a fi o modalitate populară de a vedea un punct de vedere al celor care lucrează în acest sistem. De asemenea, și cei din Societatea civilă își pot exprima un punct de vedere, deoarece Instituția Poliția Română / polițistul român vine în sprijinul cetățeanului.

Cu cât polițistul este echipat cu o ținută mai elegantă, mai comodă și este mai bine dotat cu echipament de protecție adecvat, cu atât nu se vor mai putea face afirmații că polițistul sau, dimpotrivă, cetățeanul s-a purtat abuziv.


Sondaj de opinie privind dotarea și echiparea polițiștilor

Studiul a fost solicitat ca urmare a discuțiilor avute cu membrii Sindicatului National Uniunea Politistilor UNIPOL.

Chestionarul folosit pentru culegerea datelor cu privire la opiniile privind dotarea și echiparea polițiștilor cuprinde un set de 12 întrebări.

După efectuarea sondajului, rezultatul va fi făcut public și transmis Ministerului Afacerilor Interne.

1. Cât de importantă considerați că este înlocuirea armamentului din dotare de la calibru 7.65 (carpați) la unul mai performant, de 9 mm (Glock)?
2. Cât de importantă considerați că este dotarea și echiparea polițiștilor cu camere de înregistrat audio și video individuale, montate pe ținuta de serviciu?
3. Cât de importantă considerați că este dotarea și echiparea polițiștilor cu dispozitiv/pistol de incapacitare cu șocuri electrice marca TASER de culoare galbenă, dispozitiv/pistol non-letal?
4. Cât de importantă considerați că este înlocuirea ținutei de serviciu la polițiști, cu una mult mai bună calitativ, o ținută de confort și mai funcțională, care să-i asigure polițistului libertatea de mișcare?
5. Cât de importantă considerați că este înlocuirea tomfei cu un baston telescopic cu suport de plastic, polimer rotativ (descurajarea cetățeanului care atacă polițistul), care este în dotarea polițiștilor din Uniunea Europeană, mai puțin în România?
6. Cât de importantă considerați că este dotarea polițiștilor cu veste antiînjunghiere cu o greutate de 6 Kg?
7. Cât de importantă considerați că este dotarea polițiștilor cu veste antiînjunghiere cu o greutate de 1.5 Kg, care are aceleași caracteristici cu cea de 6 Kg?
8. Cât de importantă considerați că este achiziționarea de veste anti-glonț nivel III A (9.5 Kg)?
9. Cât de importantă considerați că este achiziționarea de veste anti-glonț nivel III A ( 4.5 Kg), conform standardului NIJ-06?
10. Cât de utilă credeți că este folosirea câinilor de serviciu în dispozitivele de patrulare?
11. Cât de utilă credeți că este adoptarea unor modificări legislative pentru întărirea autorității polițistului și protejarea acestuia și a familiei?
12. Cât de importantă considerați că este acordarea majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne, care este chemat din timpul liber la serviciu cu un procent de 75% din salariul de functie, numai pentru timpul efectuat la serviciu?
Informații generale

Vă mulțumim pentru participarea la acest sondaj de opinie, care este valabil pana la 30 aprilie 2018.
Echipa Sindicatului National Uniunea Politistilor UNIPOL

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!
Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

  •  

    dsc01810 dsc01850 dsc01851 dsc01852 dsc01860 dsc01898 dsc01906 dsc01919