Rezumat de la întâlnirea sindicatelor din poliție cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne : Sindicatul Național Uniunea Polițiștilor

"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


Rezumat de la întâlnirea sindicatelor din poliție cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne

Posted on | March 1, 2018 | Comments Off on Rezumat de la întâlnirea sindicatelor din poliție cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne

            În ziua de 01.03.2018, ora 13,00, o delegație a Sindicatului Național Uniunea Polițiștilor formată din Președinte Marius IDITA, MUREȘANU MIRCEA DORU și MOTORA CLAUDIU FLORIN, au participat la o ședință cu conducerea M.A.I., pe teme legate de drepturile salariale și dotarea polițiștilor.

          Domnul Subsecretar de stat Cms. Șef de poliție MIHAI VALERIU a prezidat ședința cu reprezentanții Sindicatelor, în privința dotării a relatat faptul că până la sfârșitul anului 2018 Ministerul Afacerilor Interne a demarat procedura pentru a achiziționa un număr de 1300 de autospeciale.

            De asemenea în urma discuțiilor s-a stabilit PLATA ORELOR SUPLIMENTARE efectuate de polițiști, specialiștii din minister  vor efectua în perioada imediat următoare, respectiv până luni 05.03.2018, calculele necesare acestei măsuri și le vor  înainta factorilor de decizie din M.A.I., doamnei Ministru CARMEN DANIELA DAN spre aprobare.

             În urma semnalelor transmise în cadrul întâlnirii a mai fost discutată propunerea legislativă, proiect de O.U.G, privind compensarea agenților constatatori (similar ANAF),   fiindu-ne transmis de către specialiștii aflați la întâlnire faptul că există un proiect definitivat în acest sens, urmează a fi promovat, respectiv elaborarea Normelor metodologice, pentru punerea în aplicare a acestui proiect și în cadrul M.A.I.

              În legătură cu aspecte ale salarizării polițiștilor MAI susține aplicarea grilei de salarizare conf. Lg.153/2017, căutându-se soluții în a identifica fonduri bugetare în acest sens.

             Totodată în perioada următoare fluturașii de salariu în rândul angajaților M.A.I., conform reprezentanților Direcției Generale Financiare, vor conține o evidențiere clară a indicilor componenți ai salariului.

          Sindicatul Național Uniunea Polițiștilor UNIPOL prin domnul Președinte Marius Idita a cerut urgentarea modificărilor privind elaborarea STATUTULUI POLIȚISTULUI, necesitatea dotării polițiștilor cu mijloace moderne.

 

Biroul Executiv

 

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!

Comments

Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

  •  

    dsc01811 dsc01828 dsc01850 dsc01860 dsc01877 dsc01899 dsc01910 dsc01911