"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


REPLICĂ LA STELIAN TĂNASE

Posted on | March 6, 2021 | Comments Off on REPLICĂ LA STELIAN TĂNASE

Câți polițiști cunoașteți, domnule Stelian Tănase, ca să vă permiteți să întrebați retoric, generalizând, „Câți polițiști trăiesc exclusiv din salariu? Să se anunțe că îi strîng bucuros mîna și  să-l popularizez pe această pagină de fb…)”.  

Chiar așa, habar nu aveți câți sunt! Sunt mulți, domnule Tănase! Sunt cei care au intrat în școala militară fără pile, care au avansat (greu, ce-i drept) fără proptele politice, care înțeleg să-și facă meseria cu pasiune și corectitudine, care mai visează, încă, să scape de lichelele politice și să facă dreptate, care-și plătesc ratele lună de lună din salariu, încercând să trăiască decent. Cei care în ciuda amenințărilor cu moartea  își fac meseria, sunt cei care mai au principii morale și sunt pasionați de profesie. Dar nu-i cunoașteți, pentru că nu aceia sunt în cercul dumneavoastră de prieteni.

Nu cu aceștia ați fost tovarăși de chiolhanuri. Polițiștii pe care-i cunoașteți sunt aserviții politic, lingăii, „polițiștii de partid” propulsați în funcții cheie. Nu mai manipulați opinia publică, profitând de faptul că sunteți vector de imagine, generalizând aceste cazuri de corupție! Nu mai faceți pe „fata mare” sau „nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase”pentru că știți foarte bine clasa politică. Faceți parte dintre ei. Amintiți-vă cum era când ați fost președintele TVR, de intervențiile care vi se cereau în schema de personal. Știți bine că vinovați sunt cei puși în fruntea Ministerului Afacerilor Interne (de către atotputernica clasă politică) și care execută fără a crâcni ordinele primite de la partid. Nu mai loviți în polițistul care-și face treaba, și așa timorat de șefi corupți care nu cunosc lecția asumării răspunderii și de lipsa unor proceduri clare.

Spuneți „după 15-20 de ani  vechime polițistul se pensionează anticipat și pe bani mulți. A doua zi se întoarce pe un salariu foarte bun în sistem ”. Cine credeți că poate face așa? Schema asta nu e pentru oricine. Doar pentru cei protejați și propulsați de mafia politică, ce trebuie să-și recompenseze slugile pentru a le servi, pe mai departe, interesele.

De asemenea, afirmați doct „salarii babane, pe muncă puțină”. Nu vă e jenă, de jandarmii montani cu zeci de misiuni în condiții extreme, de polițiștii de frontieră care-și fac loc printre nămeți zeci de kilometri, de polițiștii de la circulație, care pe orice vreme stau în stradă,  de cei de la ordine publică sau serviciile de investigații criminale și alte categorii de polițiști, cu zeci de ore lucrate peste program neplătite! Nu puteți arunca anatema asupra tuturor polițiștilor. Până la urmă cine sunt polițiștii? Sunt oglinda țării întregi, nici mai buni, nici mai răi. Sunt ceea ce doresc politicienii să fie, domnule Stelian Tănase.

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!

Comments

Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

  •  

    dsc01808 dsc01848 dsc01860 dsc01867 dsc01880 dsc01910 dsc01911 dsc01919