NECLINTITA CREDINȚĂ A POLIȚIEI : Sindicatul Național Uniunea Polițiștilor

"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


NECLINTITA CREDINȚĂ A POLIȚIEI

Posted on | February 24, 2020 | Comments Off on NECLINTITA CREDINȚĂ A POLIȚIEI

 

 

INVITAŢIE  – FILM, CARTE, SCULPTURĂ

Cu prilejul ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE vă invităm la lansarea cărţii și a filmului documentar ,,NECLINTITA CREDINȚĂ A POLIȚIEI” autor comisar-şef de poliţie Florin Şinca.

Totodată, comisar-șef Aurelian Bădulescu din cadrul Institutului Național de Criminalistică va prezenta expoziția de sculpturi în lut inspirate din istoria Poliției Române intitulată ,,DREPTATE ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT”.

Manifestarea va avea loc marți, 24 martie 2017, ora 14:00 în sala ,,Nichita Stănescu” a Centrului Cultural al M.A.I. şi va include alocuţiuni, vizionarea filmului documentar, şi un cocktail. Accesul este liber, inclusiv pentru persoane din afara instituției. Vorbitori: Dan Puric, Mircea Tudor, Episcopul Timotei.

Parteneri: IPA-Regiunea 2 IGPR, Corpul Național al Polițiștilor, Sindicatul National Uniunea Politistilor UNIPOL si TRINITAS Tv.

Date de contact: comisar-şef de poliţie Florin Şinca, 0722675351, tel./fax 0213175033, e-mail florin.sinca@politiaromana.ro; ipa2bucuresti@gmail.com, col.Florin Zagoneanu, tel.0722344125.

     

Cartea și filmul prezintă în mod cronologic, din epoca medievală și până în prezent, existența de secole a Bisericii și Poliției, aspectele grăitoare, cu putere de exemplu, ale îngemănării și lucrării în folosul țării, pecetea creștină în toate cele ale poliției, contribuția poliției la protejarea patrimoniului cultural național, faptele de eroism și de mândrie profesională ale preoților și polițiștilor în primul război mondial, personalitățile istorice care au fost agi și polițiști, ctitori de locașuri ortodoxe din rândul poliției, mărturii ale credinței strămoșești, martirii deținuți politici, exemple de dăruire și milostenie, de jertfire, polițiști intrați în monahism.

           De asemenea, sunt prezentate personalități istorice: vătaful de vânători Neagoe Basarab, aga Mihai Viteazul, aga Matei Basarab, cugetări cu profunde semnificații creștine ale unor polițiști și ale miniștrilor de interne, un loc aparte avându-l Vasile Lascăr, cel care în 1903 a dat legea poliției.

           Un loc aparte îl ocupă considerațiile autorului despre cele două profesiuni de vocație, valabile în lumea de astăzi, înțelesurile creștine din activitatea polițistului, o paralelă Poliție-Biserică și bucuriile creștinești din viața de zi cu zi.

 

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!

Comments

Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

  •  

    dsc01808 dsc01828 dsc01852 dsc01860 dsc01902 dsc01905 dsc01909 dsc01910