Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pana la 50% din salariul de baza. : Sindicatul Național Uniunea Polițiștilor

"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pana la 50% din salariul de baza.

Posted on | March 20, 2018 | Comments Off on Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pana la 50% din salariul de baza.

Astazi 20 martie 2018 Camera Deputatilor a dat vot favorabil pentru modificarea Legii 360 din 2002 privind Statutul polițistului – Art. 31.

adoptata de Camera Deputatilor

rezultat vot pentru=174, contra=57, abtineri=63

 

Polițistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie pentru chirie sau plata ratei/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe, în cuantum de până la 50% din salariul de bază.

„(12) Polițistul care îndeplinește condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie potrivit alin. (1) şi (11) şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.
(13) În situaţia prevăzută la alin. (12), compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Compensaţia lunară pentru chirie nu se poate acorda concomitent pentru situaţia prevăzută la alin. (1) şi (11) şi pentru situaţia prevăzută la alin. (12), caz în care polițistul optează pentru
una dintre aceste situații.”


Autori: Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.
Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Mai multe detalii puteti vedea pe site-ul Camerei Deputatilor

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi?idl=1

http://www.cdep.ro/comisii/aparare/pdf/2018/rp448_17.pdf

 

RAPORT COMUN asupra propunerii legislative pentru modificarea unor acte normative

Propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative (Pl-x 448/2017) – lege organică.pdf

 

Conducerea Sindicatului multumeste pe aceasta cale Parlamentului României pentru legea adoptata si asteptam cu mare interes adoptarea modificarilor aduse la  Statutul Politistului asa cum a fost convenit cu Sindicatele din M.A.I.

 

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!

Comments

Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

  •  

    dsc01832 dsc01849 dsc01853 dsc01877 dsc01880 dsc01881 dsc01905 dsc01909