"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


DEZVĂLUIRILE unui poliţist, despre viaţa din arest: Şefii iau ŞPAGĂ de la deţinuţi.

Posted on | December 31, 2012 | Comments Off on DEZVĂLUIRILE unui poliţist, despre viaţa din arest: Şefii iau ŞPAGĂ de la deţinuţi.

Sursa: rtv.net

31 dec 2012, 11:28 

Un agent de la Arestul Politiei Capitalei acuza conducerea de abuzuri si favoritisme

Un agent de la Arestul Poliţiei Capitalei acuză conducerea de abuzuri şi

favoritisme. Foto: ziarelive.ro

Deţinuţii dau mită pentru telefoane şi băutură, iar şefii primesc atenţii de la subordonaţi pentru deplasări în străinătate şi alte beneficii. Dezvăluirile au fost făcute, pentru România TV , de un agent de la arestul central al Poliţiei Capitalei. Un agent de la Arestul Poliţie i Capitalei a dezvăluit faptul că şefii din Poliţie iau şpagă de la deţinuţii aflaţi în arest preventiv şi le acordă în schimb un tratament preferenţial. Îi lasă în celulă cu telefone, băutură şi pachete mai mari de la familie. Mai mult, susţine poliţistul, şefii iau şpagă şi de la subordonaţi. Poliţistul care face toate aceste dezvăluiri are o vechime în muncă de 20 de ani şi s-a hotărât să vorbească public despre şpaga din Poliţie după ce şefii săi i-au acordat punctaj foarte mic la ultima evaluare.

” Se dau atenţii, domnul comisar Nemţeanu a adus o droaie de agenţi de la fostul lui loc de muncă. A adus o femeie de un metru 50 ca escortă. Atenţii, nu ştiu, poate să ajungă şi la bani, se dau cadouri. Le dă cheile de la maşină şi le bagă acolo fel de fel de băutură, mâncare, arestaţii primesc telefoane, pachete. Sunt arestaţi care primesc băutură. Am dus un arestat de la secţia 6 la Rahova acum 3 săptămâni şi avea telefon ascuns în pâine. Din arestul secţiei 6 el a avut telefon”, a declarat, la România TV , poliţistul. Mai mult, acesta a precizat că ” se dau multe trimiteri de medici, duceţi-l la policlinică să-i schimbe pansamentul, un plasture . Am fost la spital cu un arestat, a ajuns familia la noi, cum ajunge? Au cerut bani şefii ca să rămână un arestat acolo. Intermedierea a făcut-o arestatul de la liber: dă mie bani că vorbesc eu cu comandantul să rămâi aici.

Dacă se auzea şi nu convenea directorului nu rămânea şi îl trimitea. Dar au fost cazuri când au rămas”. Unul dintre arestaţii celebri care ar fi încercat să dea bani pentru a nu fi transferat într-un penitenciar este primarul din Jilava, Adrian Mladin. ” Discuţia asta a fost, să dea 3.000 de euro ca să rămână în arestul central . La conducere (să dea cei 3.000 de euro nr), normal, că conducerea te ţine. Discuţia era între primar şi soţia primarului. Dă 3.000 de euro ca să rămână acolo, pe arest. Nu a rămas pentru că sa ajuns la tehnică. Da (au fost interceptaţi nr), păi, nu-i normal, telefoanele să fie ascultate?!”, a mai adăugat agentul. Poliţistul a făcut mai multe plângeri la Direcţia Generală Anticorupţie şi la superiorii săi.

Cele mai multe nu s-au confirmat, însă. Acum, agentul vrea să ajungă direct la ministrul de Interne.

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!

Comments

Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

  •  

    dsc01808 dsc01828 dsc01850 dsc01877 dsc01904 dsc01905 dsc01911 dsc01917