"Politia este Publicul si Publicul este Politia. Politistii sunt pur si simplu membrii ai publicului, care sunt platiti sa dea atentie tot timpul la indatoririle obligatorii fiecarui cetatean in interesul bunastarii si existentei comunitatii."

Sir Robert Peel


Cine suntem

Ad argumentum

Problema înființării unui nou Sindicat a atras de mult timp atenția, dar ea devine tot mai centrală în abordările teoretice și practice pe care am să- le enumăr mai jos ca fiind prioritare.

 1. Mai multă transparență și comunicare asupra problemelor sindicale și financiare:
  • Nimeni nu va avea puteri depline, singurii care vor avea puteri depline va fi Adunarea Generală;
  • Va fi un Sindicat cu o structură permisivă și nu una nepermisivă;
  • Toți liderii aleși își vor depune pe site Declarația de avere și interese;
  • Nu vor fi angajați ai sindicatului membrii familiilor;
  • Raport financiar la sfârșitul anului (încasări, plăți etc.);
  • Stabilirea obiectivelor pe următorul an;
  • Obiective propuse realizate sau nerealizate (motive);
  • O mai bună colaborare cu celelalte sindicate și cu conducerea Ministerului Administrației și Internelor.
 2. Crearea unor departamente pe specialități:
  • Comisia Juridică și de Disciplină;
  • Departamentul resurse umane;
  • Departamentul de imagine și comunicare.

Iată de ce ne permitem să apreciem că dorința noastră de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea, și pasiunea noastră pentru reușită totală (atingerea obiectivelor) sunt numai câteva din obiectivele pe care vom fi onorați să le punem la dispoziția unei echipe tinere și dinamice. Considerăm că cel mai important lucru al unei organizații sindicale este satisfacția membrilor și am reușit astfel să impun echipei mele această orientare.

Membrul de sindicat – scopul prim și ultim al activității sindicale

Este de dreptate, demnitate, cinste, onoare și profesionalism

Actuala criză sindicală trebuie rezolvată pornind, în primul rând, de la scopul, afirmat în Statut, al existenței sale: “promovare și apărarea drepturilor și intereselor profesionale ale membrilor săi “. La aceasta îmi permit să mai adaug și faptul că, în calitate de Președinte, imi propun ca toți membrii de sindicat să se simtă nu doar protejați în interesele lor profesionale ci și, mai ales, băgați în seamă. Toți colegii noștri care, prin cotizațiile lor, fac posibile existența și activitatea sindicatului, trebuie să fie informați sistematic, corect și complet asupra destinației pe care le au cotizațiile lor, asupra proiectelor conducerii sindicatului la care să fie stimulați, inclusiv material, să participe direct. O parte din cotizațiile membrilor de sindicat va trebui să se întoarcă la aceștia, fie că este vorba de inevitabilele decese în familie – sub forma de ajutoare de înmormântare, fie că este vorba de marile sărbători ale tuturor românilor – Crăciun, Paște. În acest fel, membrii sindicatului nostru vor conștientiza faptul că sunt membrii unei mari familii, la viața căreia toți pot participa direct, fie că au sau nu funcții de conducere, potrivit prevederilor statului și principiilor democratice.

Actul de conducere bazat pe principiul – “Președintele este un manager care conduce o echipă de profesioniști”.

Activitatea sindicală este complexă. Ea presupune un număr mare de activități similare cu cele existente în orice organizație mare: juridice, financiar-contabile, de evidență a membrilor, organizatorice, de comunicare, de imagine etc. Un singur om, oricât de capabil ar fi, nu le poate acoperi pe toate. O echipă de profesioniști însă poate. Îmi propun ca, în calitate de Președinte, să mă înconjur de buni profesioniști și, în același timp, de oameni de caracter, nu voi accepta ca nimeni să și aducă familia în sindicat (nu este Asociație familială). Pentru că viața mi-a demonstrat că, pentru ca o echipă să funcționeze, nu este suficient să fie formata doar din buni profesioniști, mai trebuie ca aceștia să fie și oameni de caracter. Iar pentru a demonstra tuturor și profesionalismul, și caracterul echipei care se va afla la conducere, îmi propun ca această activitate să se desfășoare sub forma unei transparențe totale. Vom informa permanent pe membrii noștri de sindicat, pornind de la premisa anterior enunțată, a implicării directe a acestora în rezolvarea problemelor cu care ne vom confrunta, asupra deciziilor pe care le pregătim, asupra soluțiilor pe care le propunem, în primul rând cu ajutorul site-ului propriu de pe Internet. Voi promova dialogul responsabil și constructiv.

Instituțiile din care provenim sunt nu adversarii ci partenerii noștri

Deși sindicatul, prin definiție, apără și promovează interese profesionale ale membrilor săi în raport cu instituțiile în care aceștia își desfășoară activitatera iar, în cazul nostru, fiind instuții publice, și în raport cu Statul–voi pleca de la premisa că acestea sunt partenerii și nu adversarii noștri. Nu voi confunda fermitatea cu agresivitatea și nici lupta sindicală cu “bătălia” sindicală. Voi pleca întotdeauna de la premisa că un conflict evitat este un conflict câştigat. Negocierea și compromisul acceptabil sunt instrumente incomparabil mai bune decât formele radical ale luptei sindicale.

Celelate sindicate – nu sindicate adversare ci sindicate “surori”

Față de acestea voi promova o atitudine colegială și poate, în acțiunile de mai mare importanță, le vom avea ca aliate. Și poate, până la sfârșitul mandatului meu, va exista un singur sindicat atotcuprinzător sau, de ce nu, o confederație sindicală puternică, căci unitatea înseamnă coeziune sporită, înseamnă forță

O preocupare sporită pentru imaginea sindicatului nostru în exterior, pentru comunicare

Opinia persoanelor din conducerea instituțiilor noastre este importanta pentru noi, opinia celor care constituie aparatul de stat, în ce ne privește, este importantă pentru noi, iar opinia publică, în ansamblul său, este cu atât mai importantă. Voi acționa, cu ajutorul specialiștilor, ca imaginea în exterior a sindicatului nostru să fie cât mai bună în așa fel încât “SIN LEX” să devină un brand sinonim cu seriozitatea, responsabilitatea, echilibrul și devotamentul față de profesiune. În acest fel, îmi propun ca prin aceasta, imaginea sindicatului nostru în conștiința opiniei publice să contribuie direct la creșterea prestigiului profesiunilor noastre, dar și a încrederii populației în instituțiile noastre, cu un rol determinant în asigurarea ordinii sociale.

S-a terminat vremea promisiunilor fără acoperire și a vorbelor în vânt

Toți suntem sătui de promisiuni. Dacă am trăi din ele, acum am avea o viață la nivelul suedezilor sau al elvețienilor. Știm cu toții care este însă realitatea. De aceea, vă rog să priviți toate cele de mai sus nu ca pe niște promisiuni ci ca pe niște obiective perfect realizabile, pe care mi le propun și vi le propun. Acordați-ne încrederea dumneavoastră, ajutați-ne să devenim un sindicat puternic, acum chiar vă fac o promisiune: la sfârșitul mandatului vă asigur că voi avea motive să vă privesc pe toți în ochi. Nu voi avea nici un singur motiv să îmi plec privirea atunci când voi sta fața în față cu dumneavoastră, cei care îmi veți alături și veți acorda încredere acestui sindicat.

Doresc să vă mulțumesc în numele Biroului Executiv pentru timpul și interesul acordat.

Apreciază, te rog, articolul. Mulțumesc!
Uniunea FORȚA LEGII Universul Juridic

Viper Shop

Galerie foto

 •  

  dsc01850 dsc01852 dsc01853 dsc01881 dsc01904 dsc01906 dsc01911 dsc01917